Сашо Диков и Георги Бачев имаха сериозен спор относно участието на бившия национал в схемата с “черното тото” в България. 34-годишният бивш футболист на Пирин, Славия, “Левски” и Вихрен отрече категорично обвиненията, че е част от мафията, манипулираща футболни срещи у нас.
 
“Искам да изчистя името си. Набедиха ме, че движа “черното тото” в България. Пишат се пълни простотии и глупости по мой адрес. Вече една година съм далеч от футбола. Оказа се, че аз съм идеалната жертва в случая. Без вина, станах виновен. Аз не съм уреждал нито един мач, не съм се поддавал никога”, обяви Бачев.
 
Благоевградчанинът заяви, че не е запознат със схемата на “черното тото” в България. В студиото на “Канал 3” той обяви, че Диков не разбира от футбол и се закани да съди всички медии, които са опетнили името му.
 
“Остави ме на мира, не се занимавай с мен. Аз съм ти обиден, че когато излезе тази информация, набедихте мен. Със сигурност се уреждат мачове в България. За този факт обаче не са виновни само футболистите на даден клуб, а и президентите им. Питайте за “черното тото" хората, които се занимават с футбол у нас. Аз не съм дори запетайка в българския футбол", каза бившият шеф на Локомотив (Мездра).
 
Телевизионният водещ непрекъснато контрираше Георги Бачев със слуховете от последните години относно мачове на Локомотив (Мездра), където бившият нападател заемаше директорски пост. Бяха посочените двата обрата, които “Левски” направи срещу тима от Мездра - 0:1 на почивката и 3:1 краен резултат, както и турнето на “железничарите” в Швейцария, където бяха записани две тежки загуби с по 0:5.
 
Бившият национал обяви, че не може да си представи как ръководител на “Левски” ще нареди на футболистите си да не играят през първото полувреме. Той допълни, че визитата в Швейцария е била с цел продажбата на някого от четиримата младежки национали, които по това време играеха в Локомотив.
 
Георги Бачев разкри, че след оттеглянето на основния спонсор клубът от Мездра се е издържал от трансфери – Давид Силва и Руи Мигел в ЦСКА, Филипов и Илия Илиев в Сливен, както и на Майкъл Тевия в “Левски”./БЛИЦ