Треньорът на Берое Александър Димитров говори преди заминаването на отбора за Босна и Херцеговина, където в четвъртък в Баня Лука предстои мач реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу Радник (Биелина). Той разкри, че се водят преговори с чуждестранни футболисти.

„Отиваме да отстраним Радник, да подобрим нашата игра, да елиминираме тези слабости, които имаше при първия мач. Тренировките преминаха според заплануваното от самото начало. Подготвяме се за първенството, изграждаме нов отбор, нов стил на на играта. Всичко върви по плана, който е изготвен още преди старта на подготовката“, сподели Димитров.

„Няма как да омаловажа мач за Лига Европа. Ясна е ситуацията около отбора с оглед на подмладяването на отбора. Много хора пропускат факта, че средната възраст на отбора е около 22 години. В първата среща взех 17-годишен състезател, юноша на Берое, което вие ми отговорете дали е правено в последните 5-10 години. Аз не си спомням. Имаме желание. Играчите го показаха по най-добрия начин и в срещата и в тренировките, че имат желание да следват този път и да се доказват във всеки един мач. Това е пътят.

Важен е мачът за самочувствие и увереност. Но ако, дай Боже, отстраним Радник това няма да е плод на тази задълбочена работа и етапите, които сме преминали. Плод ще е повече на индивидуалната класа на играчите. На мен ми се иска да стигнем ниво, в което отбора ще побеждава, а не индивидуалните качества да надделяват над отборните, въпреки че индивидуалните качества са много важни. Нашите състезатели според мен притежават по-добра и по-висока класа от противника ни.

От първия ден 90% от плановете на тренировките ни са в организацията на атаката, завършващата фаза, разбира се основавайки се на добрата основа, която оставиха предишните треньори във фаза защита. Аз бих искал да разчитам на Като, Ради Кирилов и Зехиров, но за съжаление няма да можем да разчитаме на тях. Не са оправени документите на първите двама, а Зехиров е контузен. Наясно съм със състава. Факт е, че искахме да отбележим гол в първия мач, но не успяхме. За реванша в офанзивен план ще имаме промени“, призна треньорът на Берое.

„Нито един от състезателите не е готов 90 или 120 минути да изиграе на такива обороти, каквито са изискванията на една международна среща. Етапът на подготовка е такъв. Трета седмица, нормално е. Милисавлевич се обезводни, беше уморен. Всеки дава това, което може и когато силите му се изчерпват прибягваме до смени. Лошото е че не можехме да ги сменим всички.

„Тренирали сме дузпи. Те са елемент от играта, както тренираме и тъчове. Ако можем да решим нещата още през 90-те минути ще е добре. Ще направим всичко възможно, за да отстраним противника, който у нас малко се подценява. Доколкото си спомням през 2014-а Босна и Херцеговина беше на световното първенство, а ние – не. Отборът е класен. Нека не го подценяваме и се отнасяме с нужното уважение. Ние не го подценяваме. Разузнаваме го добре.

Търсим състезатели в офанзивен план, които да вдигнат класата на отбора. Водим разговори с няколко футболисти, те са чужденци. За съжаление не само аз казвам, че българското първенство не е най-привлекателно за чужденци, които са на по-високо ниво,“ завърши Александър Димитров.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа