Четирима футболисти на Етър са под въпрос за домакинството на "Левски" от 1/8-финалите за Купата на България. Това съобщи старши треньорът на "виолетовите" Георги Тодоров.

Мачът е в събота от 12:30 часа на стадион "Ивайло". Пропусналите мача с Черноморец в Поморие защитници Пламен Костадинов и Мартин Сечков са подновили тренировки, но дали ще излязат на терена ще стане ясно в последния момент. Същото важи и за лекуващият бронхит Джихат Кямил.

Голямата въпросителна обаче е състоянието на Александър Младенов. Нападателят е на инжекции и наставникът се надява да се вдигне за двубоя, въпреки че е малко вероятно.

Георги Тодоров заяви, че е започнал футболната си кариера като дете в "Левски" през 1965 година и дължи много на родния си клуб, но в събота ще се радва, ако победата спечели настоящият му отбор. Той бе категоричен, че на многократните шампиони на страната няма да им е никак лесно на терена на "Ивайло" и се надява представянето на Етър в този мач да накара хората с възможности и Общината във Велико Търново да го покрепят финансово, защото има нужда.

"Левски" е отбор, който се надиграва и това е хубаво. Надявам се да стане истински празник. Ние няма да се затваряме. Не сме си поставили за цел да спечелим Купата", заяви Тодоров на пресконференцията преди мача.

На въпроса какво лице иска да покаже Етър срещу "Левски", наставникът отвърна лаконично: "Това, което показа в мача за Купата срещу Нефтохимик, което беше и най-добрият ни двубой за цялата есен".