Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Станков даде пресконференция преди утрешното дерби с “Ботев” (Пловдив). Той сподели, че няма да пази играчите си за реванша за Купата на България срещу Лудогорец и “черно-белите” ще бъдат с най-доброто на терена. Станков подчерта, че “смърфовете” още имат шанс да се класират на финал за Купата, тъй като има и реванш.
 
“Искам да се отклоня от темата за мача с “Ботев”. Ние не сме загубили шансове за Купата на България. Има и втори мач, нека това не се забравя. Аз съм човек, който не се предава. Въпреки че загубихме с 0:2, ние имаме нашите шансове”, категоричен беше Станков.
 
"Много добре знаем заряда на дербито с “Ботев”. Имаме няколко проблеми по отношение на контузени играчи. Намуши няма да може да вземе участие в този двубой. Независимо от умората натрупана в последните срещи, това няма да има никакво значение за този мач. Това дерби е въпрос на психика, настройка и чест. Не се съмнявам, че всички ще бъдем като едно цяло за този двубой. Надявам се момчетата да покажат една мъжка игра, която направиха в последните няколко срещи и още по-хубаво ще е, ако се поздравим с успеха", допълни треньорът на Локомотив.
 
"Няма да се пазим за реванша с Лудогорец. Хвърляме всички сили за дербито с “Ботев”. Нямаме идеята да правим някакви сметки, излизаме с всичко най-добро срещу “Ботев”. За Купата ще мислим след мача утре", коментира специалистът.
 
"Декларацията на феновете ме радва. Радвам се, че всички фенове ще подкрепят отбора. Те чувстват кога са важните моменти за нашия отбор. Призовавам всички, които обичат Локомотив да дойдат на стадиона. Въпреки, че имаме проблеми, нека утре да сме всички едно цяло. Нека ние и феновете да спечелим двубоя", завърши Александър Станков.