Старши треньорът на Аербин (Далиен) Александър Станков съобщи пред БЛИЦ, че всеки момент ръководството на китайския клуб ще изпрати официална оферта до ЦСКА за Маркиньос.
 
“Водят се от известно време разговори, но тези дни моите босове трябва да пратят офертата, след което ще стартират официалните преговори. Маркиньос е вариант №1 за мен, макар че наблюдавахме няколко футболисти – включително и бразилец, който играе във Франция”, заяви Станков.
 
“Отскоро на проби при нас е капитанът на чилийския Коло Коло. Има потенциал в него, но в момента е напълнял – с малко килограми отгоре. Доколкото знам, Маркиньос няма нищо против да заиграе в Китай. Тук условията са отлични – попитайте Кирил Котев, който вече е част от нашия отбор и тренира на пълни обороти”, добави бившият треньор на ЦСКА.
 
“Има вероятност бившият футболист на Славия Жозе Жуниор-Жуниньо да пристигне на тестове в Аербин, но засега няма движение по тази тема. Що се отнася до Маркиньос – аз ще направя всичко, което зависи от мен, за да го взема тук. Може би най-късно до средата на другата седмица ще има повече яснота”, каза още Сашо Станков.