ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Белгийският треньор, който се натиска да сменя Милен Радуканов в ЦСКА - Патрик де Вилде, е менте. Това отсече пред БЛИЦ бившият наставник на "армейците" и на младежкия национален отбор Александър Станков. Работилият успешно в Китай наш специалист изригна срещу Де Вилде, разкривайки как го е бил в най-многолюдната страна.

"Този смешник яде бой от мен - не само на терена, а и извън него. Докато бях треньор на Аербин (Далиен), той водеше Танджин. Завърши на 6-7 място. Той е менте, а сега ми се натиска да ставал треньор на ЦСКА", заяви Станков пред БЛИЦ.

"Колкото пъти съм го срещал, толкова пъти съм го побеждавал. Скъсвал съм го от бой. Бил съм го като маче у дирек. Даже и извън терена. На една пресконференция започна да се заяжда с мен. Оправдаваше се за загубата и със съдията. Говореше глупости. Много ме изнерви и му забих шамар. Сбихме се и едва ни разтърваха. Показах му кой кой е", добави българският треньор. 

"Патрик де Вилде е много неприятна личност. Огромна грешка ще е, ако дойде в ЦСКА", каза още Станков, добавяйки, че за момента никой от ЦСКА не го е потърсил и завръщането му на "Армията" не стои на дневен ред.

"Предполагам, че не ми се обаждат, защото не съм им удобен. Имам твърди принципи и концепция за развитие във футбола. Също така преди време осъдих ЦСКА за неизплатени пари, а настоящите собственици такива неща не забравят. Едва ли някога ще ми се обадят. Не се считам за предател, какъвто се опитват да изкарат и Стойчо Младенов. При мен в момента на дневен ред е отново да работя в чужбина. Водя преговори с клуб, като преди дни се завърнах в България. Още няма нищо сигурно и заради това не желая повече да говоря. Надявам се да стана нещата", каза още Сашо Станков.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ