Новият треньор на китайския Хунан Шингтао Александър Станков посети вчера стадион "Бончук" за мача на Марек с Берое. БЛИЦ разбра, че специалистът е гледал на живо изявите на нападателя на старозагорци Жуниор Мапуку, който блесна с 2 гола. Станков познава отлично качествата на конгоанеца. Преди време треньорът доведе Мапуку в Локомотив (Пловдив), след което обаче нападателят предпочете да подпише с Берое и избяга от "Лаута".

"Не гледам само Мапуку. В Берое има и други интересни футболисти, знаете, че Аласан Н`Дайе също е мое откритие", коментира Станков пред БЛИЦ.

Треньорът на втородивизионния китайски Хунан Шингтао се надява да намери качествен нападател за новия си отбор.

Мапуку пък сподели след победата вчера, че съжалява за пропуснатите точки в предишните мачове. "Благодарение на колектива и нашата воля за победа стигнахме до успеха в Дупница. Аз не се чувствам герой. Герой е целият отбор. Отбелязах два гола благодарение на късмета си. Наистина сме добър отбор. Съжалявам за пропуснатите точки, защото с тях можеше да сме по-напред в класирането. Предстои много работа. Макар че преживях един по-труден период с 10-12 мача без гол аз съм си играч на Берое и нямам предложения за момента и вероятно ще остана в клуба", коментира Мапуку.