„Лира Инвестъмънт“, фирмата, през която Александър Томов контролираше ЦСКА, заведе накуп шест възражения срещу списъците с кредитори на „червените“, изготвен от синдик Дора Милева-Иванова, пише "24 часа".
 
Само преди няколко дни Томов се кълнеше, че не търси и лев от клуба, който бе докаран почти до ликвидация с огромните дългове, натрупани през последните години.
 
„Само проверете кой е адвокат на Тенгариня и Нилсон Антонио и ще разберете кой е източвал ЦСКА. И защо бяха загубени делата пред ФИФА и КАС, без да се действа срещу техните твърдения“, коментира бившият юрист на клуба Радостин Василев.
 
Тенгариня и Нилсон Антонио осъдиха ЦСКА за над 1 милион лева, като от Борисовата градина пратиха писмо до КАС, в което обясниха, че те били едва ли уволнени незаконно, а били в отпуска по заповед на Стойчо Младенов. Преди това юристите им бяха приготвили заповеди, след като не се бяха явявали на работа в три последователни дни и бяха уволнени дисциплинарно.
 
„Така ще се разбере точно как бе източен клубът“, потвърди Василев, който бе обвинен в същото от Александър Томов. Заради това в момента се водят дела.