Треньорът на "Раковски" Иван Танчовски е харесал трима футболисти на Спартак (Варна) - юношата на "Левски" Иван Цачев, Димо Димов и Десислав Дяков.

"Още когато варненци биха в Севлиево, ми направиха добро впечатление. Сега срещу нас го потвърдиха, въпреки че Дяков игра малко. С удоволствие бих ги взел при мен, но не зная къде ще съм треньор през следващия сезон", заяви за "Народно дело" Танчовски.

Наставникът на "Раковски" похвали игровото поведение на варненския тим, който сателитът на "Ботев" (Пловдив) победи с 2:1 в последния кръг на "Б" група.

"Зная, че от месеци са зле с парите, но на терена са истински професионалисти. Движеха се правилно, спазваха дисциплина и създадоха дори повече положения от нас", коментира Танчовски.

Треньорът призна още, че политиката на „Раковски“ е да обиграва млади футболисти и редовно използва по шестима юноши на мач. „Радвам се, че играем със самочувствие и спокойствие, но някои неща не се получават при разиграванията например. За това обаче причината е и недобрият ни терен. Дали сме устремени към „А“ група или юридически нямаме право да влезем в нея? Този въпрос изобщо не е коментиран и не са ни поставени подобни цели. Аз обаче смятам, че няма да сме в елита. Предстоят ни трудни гостувания, а като гледам, че съдийството на мачовете на Любимец е 100 на 0 в тяхна полза, е ясно накъде отиват нещата", завърши Танчовски.