Берое се завърна в "А" група! Два кръга преди края на шампионата в източната "Б" футболна група Илиан Илиев и момчетата му водят със 7 точки на преследвача Нафтекс и са непоклатими на първото място. Беройци се върнаха в елита след като днес победиха с 1:0 Калиакра с попадение на Захари Димитров в 10-ата минута на мача. 3000 зрители изгледаха завръщането на тима в елита и радостта след мача, информира Beroe Online.

За разлика от другите съперници на Берое съставът на Калиакра не се окопа в защита и заложи на нападателен футбол, опитвайки се да надиграе домакините. Впечатление с неадекватните си прояви направи реферът Александър Костадинов.

Във втората минута Слави Жеков навлезе и центрира от ляво. Захари Димитров не успява да играе с глава. Топката попада в Петър Димитров, който стреля от 10 метра леко в дясно по атаката, но топката излиза в аут.

В 5-ата минута при центриране от дясно на Александър Александров Видолов засече с глава от 10 метра, но кълбото мина на сантиметри от левия стълб и излезе в аут. В 10-ата при късо изпълнение на корнер Слави Жеков получи топката от Петър Димитров. Капитанът на Берое центрира и от 4-метрова дистанция и с глава Захари Димитров заби кълбото за 1:0.

Три минути по-късно дойде първата опасност пред вратата на Берое. Пламен Петров обаче надскочи всички и боксира. Младокът бе ударен от нападател на Калаиакра и съдията отсъди нарушение. В 23-ата минута Петър Димитров стреля от 24 метра, но топката мина над вратата.

Иван Караджов се измъкна зад защитата на Берое в 25-ата минута, стреля по земя, но кълбото мина на сантиметри от левия стълб в аут. Минута след това Петър Димитров излезе очи в очи с вратаря на гостите Костадинов, но реферът Александър Костадинов отсъди съмнителен фаул в атака.

В 35-ата минута Георги Станчев стреля от 24 метра с левия крак. Пламен Петров обаче успя да улови. В ответната атака Слави Жеков пусна кълбото към Захари Димитров, но топката дойде твърде дълга за нападателя на Берое и той не успява да я засече. При опита си да я стигне той се контузи, но успя да продължи в мача. В 37-ата Видолов се опита да изведе Паргов на стрелкова позиция, но вратарят на гостите излезе предвидливо, изпревари за част от секундата тарана и успя да улови.

Две минути по-късно последва центриране от корнер на Деян Кателиев. Играч на гостите игра с глава след неубедителна намеса на Пламен Петров. Последва меле при което Иван Петков извърши фаул срещу стража на Берое в спор за топката. В 41-ата минута при пряк свободен удар изпълен от Слави Жеков топката летеше към Александър Александров, но той не успя да играе с глава.

Най-спорната ситуация в мача дойде в 42-ата минута, когато Ивайло Паргов остана сам срещу един защитник и бе съборен на земята. Реферът обаче не даде 100%-ова дузпа, а отсъди жълт картон за симулация, с което си навлече гнева на публиката.

В последната минута на редовното време на първата част Слави Жеков стреля от 25 метра. След рикошет вратарят на Калиакра изчисти в корнер.

В първата минута на добавеното време Костадин Видолов стреля от корнер. Играч на Калиакра изчисти с глава. Топката попадна на границата на наказателното поле в Александър Александров, но той стреля над вратата. След почивката в 48-ата минута Берое получи правото да изпълни пряк свободен удар. Изпълни го Слави Жеков, но слабо и в ръцете а вратаря.

В 51-ата минута Иван Петков стреля с глава от границата на наказателното поле, но Пламен Петров улови.

Десет минути по-късно Слави Жеков получи правото да изпълни пряк свободен удар от около 23 метра. След шута му топката обаче профуча на половин метър в дясно от вратата. В 75-ата Иван Петков стреля слабо, но право в ръцете на Петров след груба грешка в отбраната на Берое.

Последва импулс в играта на Берое. Първо Паргов стреля добре от 20 метра, но Радомиров улови. Минута по-късно Петър Димитров изведе Александър Александров сам срещу вратаря. Десният полузащитник успяв да го преодолее и да стреля от малък ъгъл. Топката обаче се удари в тялото на Четин Садула, след това срещна гредата и излезе в корнер.

В 78-ата минута при силен удар на Хикмет от 27 метра, Радомиров успя да плонжира и да изчисти в корнер. В края на мача агитката на Берое запали 20-ина факли и направи атмосферата на стадиона още по-приятна. От отсрещната страна на терена пък бе разпънат транспарант с надпис З"А"ВРЪЩАНЕ!