Любопитен материал публикува днес сайтът на Литекс. Повод за него е грубата игра на руския Терек (Грозни) във вчерашната контрола. Родният шампион спечели с 2:1. Ето и текстът от страницата на “оранжевите”:

“Литекс се отърва без поражения след касапницата с Терек във вторник вечер. Ловчанлии биха с 2:1 грубяните от Чечня, които се ритаха като магарета. Травмата на голмайстора Том, която принуди треньорът Любослав Пенев да го замени принудително, не е тежка и бразилецът ще бъде на линия за следващите мачове. Страхил Попов и Михаил Венков, пробвали руските балтии, също са добре.

Бруталната игра на Терек и в частност на Ковенко възмути дори Благой Георгиев. Националът се скара на съотборника си след ужасяващ фаул срещу Страхил Попов през второто полувреме. Руският рефер Егоров пък се видя в чудо със сънародниците си от Грозни, които освен, че раздаваха балтии, симулираха и го обиждаха през целия мач. Съдията запази самообладание през по-голямата част от срещата, но все пак можеше на няколко пъти да изгони играчи на Терек.

Треньорът на чеченците Рууд Гулит безпомощно гледаше от тъчлинията и на няколко пъти подвикна на английски: "Играйте футбол". Подопечните му обаче не го разбраха и продължиха с теслите, за да накарат легендарния холандец да се чувства неловко.”