Кенийски национал се натиска да облече екипа на Спартак (Пловдив). Фред Огола сам се предложи на пловдивския клуб по e-mail, информираха сайтът на тима от Източната "Б" група.

24-годишният нападател е юноша на ФК Гор Мания, ритал е в Спартак (Прага) и в кенийския тим с култовото име Леопардите. Огола (някъде на снимката) е играл и в националната младежка селекция на Кения до 20 години.

"В момента нямам агент. Физически и психически съм завършен нападател. Готов съм да радвам феновете на вашия отбор и да вдигна нивото му", казва в писмото си до Спартак напористото кенийче.

И добавя, че ще тръгне моментално за Пловдив, ако получи покана за проби в отбора на Николай Киров–Белия.

В трансферната политика на клуба от "Кючук Париж" обаче има желязно правило – да се залага само на български футболисти. Шансовете на Фред Агола да стане част от тима на "гладиаторите" са повече от минимални. През това лято на Спартак се предложиха поне четири дузини играчи от Африка и Европа. Италиански треньор на вратари също напираше да почне работа в клуба от южната част на Пловдив.

Една тренировка имат синьо-белите днес. В състава на Николай Киров няма проблематични футболисти преди домакинството срещу Черноморец (Поморие), което е в неделя от 18:00 часа на стадион "Тодор Диев". Единствено капитанът Тодор Симеонов продължава да лекува травма в ахилесите. /БЛИЦ