Футболният сайт IMScouting.com, в който имат участие Сър Алекс Фъргюсън и известният футболен агент Пини Захави, обърна внимание на халфа на ЦСКА Александър Тонев. Тонев е представен в рубриката “Player to watch”, където се показват потенциалните бъдещи футболни звезди.
 
“В България всички очакват появата на наследника на Христо Стоичков и Димитър Бербатов. След няколко безплодни години, страната най-сетне намери млад футболист, с който може да се гордее.
 
Александър Тонев е считан за един от най-големите български таланти. Младокът вече е наричан Кака от бразилските си съотборници, според които той има същия стил на игра. Бившият кондиционен треньор на ЦСКА Хесус Паредес, който е работил с Фернандо Торес, обяви, че Тонев много прилича на нападателя на Ливърпул”, започва материалът, посветен на Сашко Тонев.
 
В тескта са посочени силните и слабите страни, психическата му стабилност, началните години на футболната му кариера, както и представянето му през настоящия сезон. Обръща се внимание, че през ноември 2010 г. Александър Тонев е посочен от списание "World Soccer" като един от 78-те най-големи футболни таланти./БЛИЦ

tonev1.jpg