Съперникът на ЦСКА в плейофите за Лига Европа ТНС (Уелс) твърди, че УЕФА разследва участието на Спас Делев в мача с Клифтънвил. “Червените” отстраниха ирландския тим в третия квалификационен кръг с общ резултат 5:1, а Делев взе участие само в реванша. Нападателят не получи картотека за първия мач в София.

Според официалната страница на ТНС Ирландската футболна федерация е направила оплакване в УЕФА, като европейската централа вече разследва случая. Клифтънвил и ТНС очакват решението по случая до края на деня.

Самата новина тръгва от ирландския медии. “БиБиСи” пише, че футболистът е играл само 3 дни след края на договора му за вземане под наем от Пирин, като картотекирането му в тази ситуация е съмнително.

Евентуално наказание за ЦСКА обаче едва ли ще има, тъй като според информацията Клифтънвил не са спазили срока от 24 часа след мач за подаване на протест.

Сайтът на ТНС дори пише, че шефовете на Черноморец са били готови също да обвинят Делев, че е играл без документи, но победата им с 2:1 ги е спряла./БЛИЦ