Кампания за ремонта на сектор “В” на стадион “Българска армия” бе дадена днес от представители на „Червени сърца“, „ЦСКА Завинаги“ и ПФК ЦСКА.

Това се случи по време на пресконференцията, на която присъстваха Сергей Славчев - председател на УС на сдружение "Червени сърца", Костадин Петков - заместник-председател на УС на сдружение "Червени сърца", Иво Котев – член на Управителния съвет на ЦСКА, както и Николай Донков – изпълнителен директор на "ЦСКА Завинаги".

Целта е да се изградят две тоалетни, да се реновират седалките и репарира бетонът. Първият начин за събиране на средства е изготвянето на специален сайт, който е специално за кампанията. В него всички, които искат, могат да изберат определена седалка в сектора и да дарят сума за реновиране на мястото. Впоследствие на тази седалка ще бъде сложена табелка с името на дарителя. Сумата, която трябва да бъде дарена за тази инициатива е 40 лева. Нужни са близо половин милион лева за реконструкцията на сектора.

Вторият метод за финансиране ще са урни за дарения, които ще бъдат разположени на стадиона.Третият начин е банкова сметка, по която всеки желаещ може да преведе определена от него сума“, каза Славчев.
 
От „ЦСКА Завинаги“ уточниха на пресконференцията, че продължават събирането на средства за Сектор „Г“.
 
„Ние също имаме инициатива заедно с „Офанзива“ за сектор Г. Има SMS кампания, която е събрала до момента 16-17 хил. лева. Очакваме да се разберем с клуба дали ще има генерален инвеститор. Ако няма, ние сме готови да започнем ремонта на секторите “Г” и “В”. За сектор „Г“ трябва да има още един вход и нови тоалетни. Според разчетите са нужни по около 50-60 лева за едно седящо място. Тук говорим не само за цена на седалките, а за цялостното реновиране“, уточни Николай Донков от ЦСКА Завинаги“.