Литекс ще посрещне Лудогорец в 1/2-финал за Купата на БФС при юношите старша възраст, стана явно при тегленето на жребия днес. Турнирът при набор 1997 има особено значение, тъй като носителят на Купата ще се класира за Младежката Шампионска лига на УЕФА, където през есента играха разградчани.

Другата двойка противопоставя Черно море (Варна) и Черноморец (Бургас). Мачовете са на 17 март (вторник), от 14:30 часа, като ще се играят на базата на Литекс - "Салито", и на стадион "Корабостроител", намиращ се на южния вход на Варна под Аспаруховия мост. Финалът ще бъде на 15 април, като стадионът-домакин ще бъде определен допълнително.

България дори може да има и два отбора в Младежката Шампионска лига на УЕФА, ако мъжкият състав на Лудогорец отново влезе в групите на Шампионската лига, но юношите на разградчани не спечелят турнира. Ако обаче при влизане на мъжете юношите вземат Купата на БФС, България ще загуби едното място, което отива в следващата асоциация надолу в ранглистата.

При младшата възраст (родени 1999 г.) "Ботев" (Пловдив) приема частната софийска школа ДИТ Спорт, а Берое е домакин на Литекс. Мачове ще се играят на 18 март от 14:30 часа, а финалът е на 23 април.