Жребият по изготвянето на програмата за новия сезон в "А" група отреди още на старта да се състои вечното дерби между ЦСКА и Левски. Двубоят ще бъде на стадион "Васил Левски", а символичен домакин ще са "армейците". Сблъсъкът по всяка вероятност ще е на 1 август (неделя), което все още не е потвърдено от БФС. Вечните съперници ще играят в Лига Европа на 29 юли (четвъртък), което прави невъзможно дербито да е в събота на 31 юли (събота). Сезон 2010/2011 ще стартира на 30 юли в петък.

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев пръв излезе пред урните и изтегли листчето с №1. Георги Иванов пък дръпна №16, което предизвика бурна реакция и аплодисменти в сградата на БФС на улица "Цар Иван Асен II".  Причината бе, че в 1 кръг един срещу друг трябваше да се изправят тези два отбора и така още на старта на сезона ставаме свидетели на вечното дерби. Още при ставането от мястото си Гонзо на майтап заяви, че ще изтегли своя отбор да играе срещу "армейците". 

Шампионът Литекс стартира в "А" група с домакински мач срещу Миньор (Перник).
 
Във 2 кръг ЦСКА посреща Черноморец, след това гостува на новака Видима-Раковски. "Червените" посрещат шампиона Литекс в 6 кръг, след това гостуват на Славия.

Левски след дербито в 1 кръг срещу ЦСКА, ще се изправи срещу Локомотив (София), а в 3 кръг гостува на Черноморец. Дербито Литекс - Левски е в 11 кръг.

За първи път от много години насам на жребия не присъства Валентин Михов, който се оттегля от поста си на президент в Професионалната футболна лига. /БЛИЦ

Програмата за 1 кръг в "А" група
ЦСКА - Левски
Черноморец - Академик (Сф)
Видима-Раковски - Локо (Пд)
Черно море - Пирин
Сливен - Берое
Литекс - Миньор (Пк)
Славия - Калиакра
Монтана - Локо (Сф)

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕСЕННИЯ ПОЛУСЕЗОН В "А" ГРУПА