ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Българският футболен съюз и Спартак (Варна) изказаха искрените си съболезнования към близките и роднините на починалия Николай Ишков. Бившият президент на "соколите" си отиде от този свят на 61-годишна възраст. Близки до семейството издават, че Ишков е боледувал отдавна. Имал е тумор в мозъка, а в последните дни е бил прикован и в инвалидна количка заради усложненията, предизвикани от болестта.

"Поклон пред светлата му памет!", написаха от БФС.

Стана ясно от какво почина Николай Ишков

ФК Спартак (Варна) изказва най-искрени съболезнования към близки, приятели, почитатели и съмишленици на Николай Ишков. 

"Напусна ни най-дълго управлявалият ръководител в съвременната история на клуба. За 10 години, от 1994 г. до 2004 г., той действа така, че със Спартак да се съобразяват всички клубове в България, както и да спечели уважение зад граница. Десетилетието му начело на тима е едно от най-успешните в историята му и варненци постигат едни от най-големите си успехи. 

В този период Спартак пет пъти участва в европейския турнир УЕФА Интертото. Под ръководството му за първи път в историята на клуба се провежда много ефективна трансферна политика. И с негово участие БФС върна спечеленото трето място и несправедливо отнетите бронзови медали на отбора за сезон 1983/84 г. Ишков бе основна част от представителите на спартаковската общност, пред която през 2017 г. тогавашният премиер Бойко Борисов официално потвърди, че стадион „Спартак“, с всички прилежащи територии, се връщат на клуба.

Николай Ишков бе личност с размах и стил. Той можеше да застане с всеки и срещу всеки за доброто на Спартак.

Сбогом, президенте!", написаха от Спартак (Варна).

 

ФК Спартак Варна: Сбогом, Ники Ишков ФК Спартак Варна изказва най-искрени съболезнования към близки, приятели,...

Публикувахте от FC Spartak Varna, ФК Спартак Варна в Понеделник, 29 януари 2024 г.