Сборен отбор от ветерани на Варна победи младежка формация на Зенит (Санкт Петербург) с 1:0 в първия си мач от група „Б“ на Световните работнически игри. Двубоят се игра на стадион „Тича“.

Въпреки очевидната разлика в годините, домакините показаха, че във футбола няма стари и млади, а можещи и неможещи, пише "Народно дело". Те изиграха двубоя правилно тактически и създадоха по-чистите положения, но нямаха шанс да вкарат по-рано.

Николай Станчев изпълни два показни фаула, като след втория топката се отби от напречната греда. След двойно подаване с Мартин Христов пък Иван Караджов изпусна сам срещу вратаря, а по-късно удар на Христов бе избит с вещина от стража на руснаците. Логичното обаче се случи в 74-ата мин, когато Ники Станчев центрира добре от фаул и намиращият се с гръб към вратата Тодор Каменов се извиси, обърна се рязко и насочи майсторски с глава топката под гредата за 1:0.

За Варна стабилни изяви на вратата имаше Неделчо Добрев, който на два пъти се намеси решително и отрази сериозни удари на съперниците. С контузия в прасеца напусна Стефан Дончев и днес няма да играе във втория двубой с Австрия, който ще определи 1/2-финалиста от групата.

Съставът на сборния отбор на Варна: Неделчо Добрев, Иван Караджов, Станислав Стоянов, Пламен Панайотов, Стефан Дончев, Живко Бояджиев, Марин Петров, Николай Станчев, Диан Генчев, Пламен Тимнев, Тодор Каменов (Никола Василев, Мартин Христов, Севдалин Стайков, Диян Дончев)