Академия Металург, ФК Металург 1957 (Перник) и Спортист (Драгичево) събраха над 2000 лева в подкрепа на малката Мартина, която се нуждае от операция. 

Капитаните на двата отбора Венцислав Стоянов и Борислав Петров бяха лицата на инициативата.

Средствата бяха събрани преди и по време на дербито между двата отбора в областна група - Перник, а иначе на футболния терен съставът от Драгичево спечели с 2:1 и е уверен лидер в първенството с актив от 38 точки. Металург е на второто място с точка по-малко.

Мартина е усмихната, умна, лъчезарна, игрива и обичлива като всички 5-годишни деца. За съжаление обаче, тя все още не може да тича с приятелите си. Родена е преждевременно и вследствие на това получава кръвоизлив в мозъка, чиито последствия са нарушаване на двигателните функции и на година и половина й поставиха диагноза ДЦП - спастична диплегия. От шестмесечна възраст Мартина ежедневно посещава рехабилитации.

На 3-годишна възраст й беше направена операция за отпускане на мускулите на краката. Въпреки всички тези усилия и напредъка, който е постигнат, тя все още не може да ходи самостоятелно. Надежда обаче има! След направени консултации с д-р Парк от детската болница в Сейнт Луис (САЩ) и според него вероятността тя да бъде самостоятелна е много голяма. За август 2023 г. има насрочена неврологична операция, при която ще бъдат прекъснати нервите, подаващи грешни сигнали към мозъка. Сумата за тази операция и съпътстващите разходи е 130 000 лева и е непосилна за семейството, което получава подкрепа, включително и от футбола в Перник и региона.

За желаещите да помогнат на Мартина: 

Банкова сметка: BG62UBBS80021069320740
Титуляр : Мартина Мартинова Иванова
PayPal: [email protected]