Счупиха крака на дете от състава на Чардафон 1919, информира sport-gabrovo.com. Неприятният инцидент се случи на двубоя с Чумерна от 6-ия кръг на първенството в междуобластната група при децата, който се игра в Елена и завърши при резултат 2:0. Пострадалото момче е Андриан Христов. По думите на треньора Христо Кирилов, Андриан бил контузен 10 минути преди края на срещата, след безумно влизане от страна на играч на домакините, за което главният съдия - Пламен Тодоров от Горна Оряховица, дори не отсъдил нарушение.

"Ударът стана на 10 метра пред мен. Андриан искаше да изчисти топката от нашата половина, а състезател на Чумерна му влезе с двата крака напред. Съдията обаче не отсъди нищо и играта продължи, въпреки, че Анди очевидно изпитваше болка и не можеше да стъпи на крака си. Като цяло мачът беше истинска корида. Заритаха ни от първата минута и имаме още няколко момчета със сериозни травми. Имаше поне 10 безумни влизания, удари без топка пред очите на съдията, показване на средни пръсти към нашите футболисти и родителите им, и какво ли още не. Изобщо безобразна работа. Минимум трима играчи на домакините трябваше да бъдат изгонени. Освен, че играха брутално грубо, тези момчета от Елена бяха по-високи и от мен, а възрастовата група е за деца родени между 1998 и 2000 година. Не може да излязат с 8 нередовни. Длъжностните лица на мача също се държаха крайно неадекватно. След мача помолихме лекарят да помогне на момчето, а той взе да псува и да скача на останалите деца от отбора. Изобщо не обърна внимание на Андриан и си замина без дори да разбере, че кракът му е счупен", разказа пред sport-gabrovo.com потресеният треньор на Чардафон 1919 Христо Кирилов.

След мача Анди бил откаран с автомобила на един от родителите - Добромир Цонков, до габровската болница, където било установено счупване на кост на ходилото.

За случилото се е информиран Зоналният съвет на БФС във Велико Търново. От там заявиха, че очакват доклада на делегата и видеозапис. "Чакаме протокола от срещата, докладите на длъжностните лица и видео материал, какъвто от Чардафон 1919 заявиха, че могат да ни представят. Едва тогава ще можем да разберем каква е била реалната ситуация и дали трябва да се налагат наказания. Едно мога да кажа само, че в крайна сметка става въпрос за мач при деца и да се стигне до счупване на крак е просто недопустимо", сподели секретарят на Зоналния съвет на БФС - Страцимир Тинчев.