Бъдещето на “Ботев” (Враца) ще стане ясно до 15 юни, научи БЛИЦ. До тази дата трябва да стане ясно дали общината ще има възможност да отпусне допълнителни средства на клуба. Успоредно с това ръководството на “Ботев” води преговори с множество бизнесмени да се включат в издръжката на отбора.

 Към момента “Ботев” е в крайно тежко финансово състояние. Футболистите бяха разпуснати в почивка, без да получат дължимите им заплати. Играчите имаха уверението на шефовете, че до 1 юни ще приберат заработените си възнаграждения. Това обаче не се случи и в момента много от тях обмислят дали да скъсат договорите си с отбора.

 “Положението не е розово. Не е ясно, какво ще се случи с клуба дори в следващите шест месеца. Дано по-бързо да се намери решение, за да не се разпаднем. Толкова време чакахме “Ботев” да се завърне в “А” група, но е ясно, че при сегашното положение много трудно можем да оцелеем още една година”, коментираха феновете във Враца.

 През миналия сезон бюджетът на клуба беше малко над 200 000 евро, като единствено Светкавица имаше по-малко средства. Въпреки това Ботев успя да се спаси от изпадане.