ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Берое официално има нов собственик, обявиха от клуба. 

Американската мениджърска агенция CRD Sport получи акциите на "зелените", които запазиха мястото си в Efbet Лига след победа с 1:0 над Спортист (Своге) в баража.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Съобщението от ПФК Берое:

"Днес (14 юни) успешно приключиха преговорите между СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“ и Ернан Банато, собственик на CRD Sport за придобиване на 100% от акциите на ПФК Берое и те бяха прехвърлени на новия собственик!

Подробности около смяната на собствеността ще бъдат обявени на пресконференция в понеделник (19 юни), когато ще стартира и подготовката на тима за новия сезон в Еfbet Лига. Подробности за часа и мястото за нея ще бъдат обявени допълнително!

Досегашните собственик и ръководство на клуба пожелават много успехи на ПФК Берое и вярват в успешното му развитие и бъдеще като емблема на българския футбол!".

Силният човек в CRD Sport е адвокатът по спортно право Данило Монти. Негов парньор е Ернан Банато, който присъства на подписването на договора в Стара Загора днес.

Банато нашумя у нас, защото представляваше бившия голмайстор на ЦСКА Жорди Кайседо. Монти е с италиански паспорт, а Банато – с американски и живее в Маями. Портфолиото на компанията включва футболисти на стойност 38 млн. долара. Основният им ресурс от играчи е в петия в света футболен пазар – Мексико.

Интересното е, че въпросната фирма искаше да придобие Пирин в началото на пролетта. Това се случи, че след като бизнесменът Пол Белогур напусна "орлетата" и прехвърли дяловете си на общината. От CRD Sport водиха преговори с кмета на Благоевград Илко Стоянов, но до сделка не се стигна.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!