Голямата звезда на Берое Себастиан Вия има нов отбор. 28-годишният колумбиец ще се завърне в Аржентина, откъдето пристигна при старозагорци през зимата.

28-годишният колумбиец ще продължи кариерата си в Индепендиенте Ривадавия. Споразумението за трансфера беше потвърдено от президента на клуба от Мендоса Даниел Вила.

„За момента имаме устно споразумение, а другата седмица трансферът ще стане факт официално. Всичко между Индепендиенте и Вия, както и между нас и Берое, е договорено. Очакваме само футболистът да пристигне в Аржентина и да подпише договора си с клуба“, коментира Вила пред „Диарио Оле“.

В Аржентина не разкриват никакви финансови подробности по сделката, но се счита, че Берое ще задържи 50% от правата на Себастиан Вия, а Индепендиенте Ривадавия ще закупи останалата половина.

Както е известно, колумбийският футболист беше пред трансфер в Лудогорец и премина медицински прегледи, но след това шампионите размислиха. След това в Берое получиха оферта от Индепендиенте, която изглежда е приета и Вия ще продължи кариерата си в клуба от Мендоса.