Бившият рефер Детелин Баялцалиев изнесе лекция на футболистите на ЦСКА. Близо час той говори пред играчите и треньорите на лагера в комплекс „Царско село” за симулациите и оспорването на съдийски решения. Баялцалиев, който е главен методист на Съдийската комисия, бил поканен от административния директор на „червените” Димитър Димитров-Каубоя. Идеята пък дошла от капитана Тодор Янчев заради многото картони, които футболистите на ЦСКА получават от началото на сезона. За шест мача „армейците” имат 15 жълти и 3 червени картона.

„Надявам се да съм бил полезен на играчите. Готов съм да откликна на покана от всеки клуб. Съдийската комисия разполага и с още 4 методиста, които са отлично подготвени. Лекциите се поднасят по един начин пред съдиите и по съвсем друг пред футболистите. Усетих, че на играчите им беше интересно и дори забавно, защото имаше и доста смях. Чувството за хумор не бива да се губи дори и по време на работа”, обясни Детелин Баялцалиев пред официалния сайт на асоциацията на съдиите bgreferee.org.

Чужденците в ЦСКА – ирландецът Килиън Шеридън и италианците Акуаро, Тибони и Еспозито пък били впечатлени от факта, че бившият рефер говорел свободно английски и италиански. Съотборниците им пък разкриха, че Спас Делев и Борис Галчев се опитали да се скрият зад колоните, когато Баялцалиев започнал да дава примери за симулации и жестове за несъгласие със съдийските решения./БЛИЦ