Юношите старша възраст на Берое загубиха по изключително скандален начин с 2:3 от връстниците си от Спартак (Плевен) в среща от 20-ия кръг на Елитната група до 19 години. В главни действащи лица на игрището в квартал "Кольо Ганчев" се превърнаха реферите от Пловдив - Красимир Попов, Димитър Манолов и Иван Михайлов.

С неадекватните си отсъждания съдиите подариха трите точки на гостите от Плевен, погазвайки всякакви правила на футболната игра, пише сайтът на Берое - Beroe Online. Свирещият в "Б" група Красимир Попов отсъди две измислени дузпи за Спартак - в 45-ата и 92-ата минути, като първата дори беше пребита, след като стражът на домакините Петър Тодоров спаси.

Част от двубоя бе изгледан от старши треньора на първия тим на Берое Илиан Илиев, след което варненецът изведе футболистите си за първо занимание за седмицата. Спортно-техническият директор Петър Хубчев изгледа целия двубой на юношите. В състава на Атанас Димитров играха двама представители на първия отбор - Мирослав Енчев и Иван Горанов.

Независимо от съдийските тесли, домакините бяха по-добри на терена през целия двубой. Доста атаки на домакините бяха спирани със спорни засади от двамата асистенти. След 30-ата минута на срещата гостите започнаха да сипят топки пред и в наказателното поле на домакините. Така се стигна до 45-ата минута, когато след центриране в пеналта на домакините футболист на Спартак падна в наказателното поле без да има съприкосновение с играч на домакините и главния съдия Красимир Попов отсъди 11-метров наказателен удар. Стражът на старозагорци Петър Тодоров спаси удара на футболиста на Спартак, но главният съдия назначи повторно изпълнение, което бе превърнато в гол.

В началото на второто полувреме Джунейт Али се озова на чиста позиция, но не успя да изравни. Така се стигна до 67-ата минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на домакините се заформи меле и футболист на Спартак успя да вкара топката във вратата за 0:2. Минути по-късно Иван Горанов остана сам срещу вратаря и бе фаулиран от бранител на границата на наказателното поле. След като се чуди няколко секунди главният съдия вдигна само жълт картон на бранителя на гостите, погазвайки за пореден път футболните правила. Домакините натиснаха здраво в последните минути. Така се стигна до 80-ата, когато Иван Горанов проби по дясното крило и намери в наказателното поле Исус Ангелов, който намали - 1:2.

Минута преди изтичането на редовното време след самостоятелен рейд от ляво резервата Пламен Пенев изравни. Така се стигна до втората минута от даденото продължение, когато отново Красимир Попов стана главно действащо лице, отсъждайки втора скандална дузпа за Спартак (Плевен). Футболист на гостите беше точен от бялата точка за крайното 2:3.

Интересен факт е, че гостуващият отбор беше придружаван от няколко здрави момчета, връщайки ни в първите години на прехода, посочва се още в статията на Beroe Online.

Главният съдия Красимир Попов от този сезон ръководи срещи от "Б" група. През 2009 година пловдивчанинът е главно действащо лице в срещата от Областната група между Раковски и Столипиново, когато беше бит от футболиста на гостите Асен Райчев. Впоследствие състезателят беше със спрени права за 1 година.

Делегат на срещата беше Тургай Али, който е председател на Областния съвет на БФС в Кърджали.

"Надяваме се поне той да си свърши работата като хората и опише всички престъпления на пловдивската бригада. Не е тайна, че срещите от Елитната група до 19 години фигурират в международни букмейкърски къщи", алармират още от Берое.