Юношите младша възраст на Литекс (набор 1998) спечелиха Купата на БФС, след като победиха на финала "Ботев" (Пловдив) с 1:0. Пред около 500 зрители на стадион „Ивайло“ във Велико Търново "оранжевите" таланти не се огънаха пред силната фенска подкрепа на пловдивчани и спечелиха трофея. Победното попадение вкара Христин Колев в 54-ата минута с удар от 20-ина метра. Литекс имаше и други положения, но Тонислав Йорданов и Михаил Кулов не успяха да поразят вратата на "канарчетата".

"Жълто-черните" обаче се чувстват ощетени, тъй като в края на финала не им беше дадена дузпа.

"В главно действащо лице на срещата се превърна главният съдия Ивелин Занев, който в заключителните секунди не отсъди очевидна дузпа за "Ботев". Пловдивчани бяха подкрепяни от над 150 бултраси", пише на официалния сайт на "канарчетата".

Тимът на Литекс е изграден от играчи, родени през 1998 и 1999 година и е воден от дуото наставници Евгени Колев и Ивайло Станев. По пътя към успеха техните възпитаници не допуснаха гол в мрежата си. Последователно бяха отстранени тимовете на Марек с 6:0, столичния ДИТ с 1:0 и "Левски" с 1:0.

В четвъртък още една формация на Академията на Литекс ще спори за отличие. Това е детският отбор (родени 2000 гл), воден от Николай Димитров, който ще играе на финала в Правец с "Левски".

Както е известно, вчера Берое ликува с Купата на БФС при старшата възраст, след като надделя с 5:4 при изпълението на дузпите срещу Славия. В редовното време срещата завърши 0:0.

Съставът на шампиона Литекс, който ликува днес на стадион "Ивайло": Ангел Лясков, Васил Василев, Михаил Кулов, Мартин Манолов, Евгени Анастасов, Тонислав Йорданов, Христин Колев, Минко Ластарджиев, Никола Гавов, Станислав Жеков, Иван Митрев, Петър Любомиров Петров, Димитър Илиев, Владислав Маринов, Николай Янков, Христо Тодоров

Сайтът на "Ботев" показа положението за дузпата:

http://academy.botevplovdiv.bg/images/stories/duzpa.jpg