Марица записа труден домакински успех с 2:1 над Ботев (Гълъбово) в мач от 32-ия кръг на Югоизточната "Б" група. Благодарение на победата "жълто-сините" от Кършияка останаха на върха в класирането с 81 точки, водейки само с една на втория Равда (с 80 точки).

Отборът от Гълъбово поведе в резултата в 30-ата минута чрез Кирилов. В началото на второто полувреме гостите вкараха нов гол, който обаче не бе зачетен. В 60-ата минута Илиян Енчев изравни за Марица - 1:1. Защитникът на домакините бе точен и в 80-ата, когато донесе пълния обрат за отбора си - 2:1.

Второто попадение на Енчев падна след заформило се меле в полето на Ботев, като гостите претендираха за нарушение срещу вратаря си. Реферът Георги Николов обаче зачете гола, след което бе подгонен от играчите от Гълъбово, които здраво го наритаха и шамаросаха. Гузен от постъпката си Николов не посмя да прекрати срещата макар да имаше пълно основание за това. Така Марица взе нови важни три точки в борбата си с Равда за промоция в Източната "Б" група. /БЛИЦ