Съдийската комисия към БФС определи Георги Кабаков да ръководи дербито между "Левски" и ЦСКА на 8 март (събота) от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски". Реферът се справя добре в последните си мачове, заради което логично получи напечения наряд.

БЛИЦ припомня някои по-тежки двубои, които Кабаков ръководи в последните две-три години.

Един от най-скандалните мачове е през пролетта на 2012 година. Двубоят е от последния кръг, Лудогорец приема ЦСКА. И равен стига на "червените" да станат шампиони. Домакините обаче побеждават с 1:0 след гол на Мирослав Иванов. Кабаков е определен да ръководи срещата след жребий. Той обаче се оказва едно от главните действащи лица на терена. Реферът от Пловдив дава два червени картона – на защитника на ЦСКА Ангел Грънчов в 45-ата минута и на Светослав Дяков от Лудогорец в 57-ата. В началото на второто полувреме арбитърът гони Стойчо Младенов на трибуните. Треньорът на ЦСКА претендира за жълт картон за Светослав Дяков, който удря с лакът Жуниор Мораес. Кабаков не само, че не показва жълт картон, който може да е и червен, но и гони Младенов на трибуните, който е отведен с полиция. Преди двубоя ММА бойци и боксьори се саморазправят с фенове на ЦСКА, като пребиват част от тях. Въпросните биячи са наети като охрана от Кирил Домусчиев.

През пролетта на 2012 година Кабаков гони трима футболисти на Литекс
при победата с 1:0 срещу Монтана (Христо Янев, Бодуров и Илия Миланов) и оставя тима с 8 души! на терена. За първи и последен път в новата си история „оранжевите“ доиграват среща с 8 футболисти. Дълго след този двубой Кабаков не получаваше наряд за мачове на Литекс.

Има два двубоя на "Левски" с главен съдия Георги Кабаков, в които допуска сериозни грешки. На 21 март 2012 година той ръководи мача със Славия, след който Венци Стефанов казва "един пърцуцко идва и опорочава мача, отвратително е". Повод за думите му е спорна ситуация още в 25-ата минута, в която гони вратаря на Славия Емил Петров и дава дузпа за "Левски". "Белите" логично загубиха с 0:3. В 4 кръг от настоящия шампионат Кабаков ръководи "Левски" - Берое (0:0), като изгони пресилено Пламен Крумов от състава на гостите още през първото полувреме.

През лятото на 2012 година бившият председател на съдийската комисия Димо Момиров заявява, че Георги Кабаков е рефер на Лудогорец. Повод за думите му става скандалното съдийство на Кабаков в двубоя Черно море - Лудогорец (0:3) в първи кръг на сезон 2012/13. Кабаков гони пресилено Паломино от Черно море, не показва червен картон на Станислав Генчев, отчете си е с други грешки. След издънката Кабаков е пратен с наряд във "В" група.

Article.jpg