Съдията Станислав Тодоров, който ръководи дербито между Литекс и ЦСКА (1:1), получи сравнително висока оценка за работата си – 8,30. След двубоя от лагера на “червените” скочиха на рефера, който отмени попадение по знак на страничния съдия заради засада в даденото продължение на двубоя. Старши треньорът Любо Пенев нападна остро рефера от Шумен, който според него е попречил на “армейците” да спечелят поне точка.

Елитният ни рефер Антон Генов е с най-ниската оценка от изминалия 29 кръг на родната “А” група. Топсъдията ни е получил оценка 8,20 за работата си на Локо (Сф) – Спартак (Варна) – 2:2. На този двубой Генов даде три червени картона, два на играчи от Локо (Сф) и един на гостите от Варна. Освен това и двата отбора бяха недоволни от отсъжданията на Генов.

С най-висока оценка - 8.50, са Георги Димитров, който ръководи Беласица - Локомотив Пловдв (1:2), Вихрен Манев, който свири Черноморец – Пирин (3:1), Ангел Ангелов, който води Локомотив Мездра – Сливен(2:0) и Стефан Спасов, който свири Ботев – Вихрен (3:1).

Николай Йорданов, който изнесе срещата Черно море – Славия (2:0), е получил 8,30. Със същата оценка е и Асен Николов, който ръководи Левски – Миньор (1:1). Шефът на Съдийската комисия Димо Момиров сподели, че не е гледал мача на "Георги Аспарухов", но според думите на съдийския наблюдател Любе Спасов Николов не се е справил много добре със срещата./БЛИЦ