Съдийската комисия към БФС излезе със становище около ситуацията в 14-ата минута и отменения минута по-късно гол на Лудогорец при победата с 4:0 над ЦСКА в двубоя за Суперкупата на България.

Комисията констатира неправилна комуникация и използване на неподходяща терминология между главния съдия Ивайло Стоянов и VAR-асистента Дениз Соколов, довела до създаване на напрежение на терена.

"Съдийската комисия счита, че допуснатата грешка се дължи на липсата на практика при използване на системата VAR от страна на съдийската бригада, което обаче по никакъв начин не би следвало да бъде използвано като оправдателен аргумент.

Съдийската комисия подчертава, че няма да позволи компромиси с качеството на съдийството предвид огромните усилия и финансовите инвестиции от страна на Българския футболен съюз за интегриране на системата VAR, възлизащи на над 3200 лева на мач.

Съдийската комисия ще вземе отношение към нарядите на гореспоменатите рефери съгласно Правилника на футболното съдийство", написаха от комисията.