Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Костадинов отвърна наХристо Стоичков, който даде скандално интервю, в което оплю здраво родните рефери.

"Стоичков беше велик футболист, но това е история. Сега говорим за треньора Стоичков. Никога не съм бил мишок, не съм длъжен на никой и няма да бъда. Холестеролът ми е нормален, не знам за какви кебапчета говори той. А за Съдийската комисия - никога не се е качвала в ресторант „Спортна среща“. Не виждам никакви резултати от него – в националния резултатите му са трагични, изпадна със Селта, в ЮАР е известен с „вертолейшън“, сега са му виновни играчите и съдиите. Комисията работи 2,5 години и то доста добре. Доколкото знам, Литекс стана шампион в този период. Ние не сме от времето на Георги Димитров, бъдете сигурни. Стоичков е уникален връткалник (б.а. - върти се, отметва се от думата си). Отказа се от родителите си, а после ги помоли за прошка, отказа се от родината си, а се върна да си вземе бонуса от националния", заяви пред "Канал 3" Костадин Костадинов.

"Ще има хапчета за някои от съдиите. Това е нормално с оглед конкуренцията. Който не се представя добре, почива. Независимо дали има жалба срещу него или не", продължи съдийският шеф.

"Мачът в Разград между Лудогорец и Литекс (1:1) стана тежък за ръководене. Съдията Калин Людмилов се постара да е максимално коректен към двата отбора. Имаше няколко спорни ситуации, които са право на рефера. Хора на Литекс не са искали да влизат в съдийската стая. Реферите ми казаха, че Величко Дихонов се е обърнал към тях с думите, че не стават за „В“ група. Само това е. В Ловеч съм ходил 5-6 пъти и никога не е имало проблеми с домакините", продължи Коце Костадинов.

"Има дузпа в полза на Литекс в добавеното време на мача с Миньор (Перник) (2:2). Правилникът дава право на рефера да даде или да не даде дузпа в тази ситуация. Правилата не сме ги измислили ние, а ФИФА и УЕФА. Ако не я беше дал, щяха от Ловеч да искат наказателен удар. Защо Миньор не ми поискаха оставката например след мача с "Левски", в който ситуацията с отменения гол на Йовов е изключително спорна. Търсиха ме от Литекс относно ситуацията с Мечката. Питаха ме защо не сме променили правилата", добави шефът на родните рефери.

"Не знам какви са претенциите на "Ботев" и Етър. Отсъжданията са изключително точни и коректни. Само не съм разгледал детайлно първия червен картон за Етър", завърши Коце Костадинов.