Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Давид Борбалан беше почетен гост на два семинара, по време на които се срещна с колегите си от зона Велико Търново и зона София. Домакин на първото събитие в края на миналата седмица бе конферентната зала на ст. “Ивайло” и на него освен г-н Борбалан присъстваха съответно зам.-председателят на СК - Георги Йорданов, и мениджърът на организацията – Стоян Алексиев, съобщиха от БФС.

В началото на срещата обръщение към съдиите направи председателят на зона Велико Търново – Бончо Генчев, след което Давид Борбалан запозна местните представители на реферската гилдия със своите виждания за развитието на съдийството в България. Впоследствие арбитрите имаха възможност да зададат въпросите си на именития испански рефер от близкото минало. Събитието премина при много голям интерес и продължи близо час и половина, съобщиха още от футболната ни централа.

В понеделник Давид Борбалан посети и методическата конференция на колегите си от зона София. Тя се проведе в зала "Асен Златарев" при ХТМУ  в столицата и в нея взеха участие около 150 арбитри. Пред тях г-н Борбалан изрази задоволството си от нивото на съдийството, откакто той самият е начело на комисията.

През изминалия уикенд председателят на Съдийската комисия изгледа на живо 4 срещи от Първа лига – в една от тях той награди Станислав Тодоров, който сложи край на кариерата си, включваща рекордните 315 ръководени двубоя.

Борбалан успя да присъства още на един мач от женското първенство и две срещи на детски подготвителни групи в София.