Съдийският синдикат потвърди разкритието на БЛИЦ, че пореден футболен рефер е ял бой, но случаят се прикрива заради замесен в него полицай. Сдружението към КТ "Подкрепа" апелира най-после да се спре потулването на скандални неща и веднъж завинаги да престанат атаките срещу съдиите.

"Утре ще разберете много истини", загатнаха от Съдийския синдикат, който утре от 11:30 часа ще даде брифинг в Пресклуб "България".

Защитниците на реферите са възмутени от отношението на Дисциплинарната комисия, която бяха сезирали заради нападки срещу съдиите от страна на Тодор Батков, Георги Петков и Ивко Ганчев.

"Не може хора от клубовете да наричат съдиите "престъпници" и след като е сезирана Дисциплинарната комисия да няма решение. Миналата година се оправдаваха, че не могат да наказват, тъй като никой не ги сезирал. Ето, ние от Съдийския синдикат сега го правим, но насреща няма нищо. Утре ще покажем трите жалби, които депозирахме още преди седмица в БФС. Имаме входящ номер, всичко е изрядно, а решение няма. Във всяка нормална държава това нещо подлежи на санкция. Само в нашата мила родина не е така", изразиха възмущението си пред БЛИЦ от Съдийския синдикат.