Софийският градски съд е уважил напълно исковата молба на ФК Балкан Варвара от 5 ноември, 2021 г. за отмяна на всички решения от извънредния конгрес на БФС, провел се на 12 октомври миналата година, съобщава "Марица".

От Балкан сезираха съда не само за нарушенията на устава и закона, а и заради възпрепятстването на делегата на клуба Георги Градев да участва в конгреса.

Отменените решения касаят одобряване на доклада за изключване и прекратяване на членство на клубове, прекратяване на мандат и освобождаване на президента и Изпълнителния комитет на БФС, тези за избор на Борислав Михайлов за нов президент на централата, за избор на членове на нов Изпълнителен комитет, както и за прием на нови членове. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Със същото си решение съдът осъжда БФС да заплати на ФК Балкан Варвара всички разноски по делото, възлизащи на 3812 лв. за държавна такса, експертиза и адвокатско възнаграждение. Решението на СГС подлежи на обжалване пред въззивната инстанция - Софийски апелативен съд в двуседмичен срок.  

На базата на първоинстанционното решение на СГС, ФК Балкан Варвара може да подаде своевременно молба за възстановяване на членството си в БФС, коментираха юристи, занимаващи се с подобен род дела.