Тодор Тимонов е футболист на Ботев (Пловдив)! Това информираха от пловдивския районен съд, оповестявайки решението си, че няма основание за прекратяване договора на Лимона с "канарчетата".

При това положение трансферите на Тимонов в ЦСКА и след това в Анжи (Махачкала) са недействителни.

Все още водещият се за президент на Ботев Димитър Христолов се очаква да предяви солидни искове към БФС и ЦСКА за пропуснати ползи.

Както е известно, през лятото на 2009 година Тимонов бе картотекиран в ЦСКА на основание на решение на по-ниска инстанция (Арбитражен съд на БФС), който прекрати взаимоотношенията между играча и Ботев по вина на пловдивския клуб заради неполучени няколко заплати.

Футболният мениджър и специалист по спортно право Георги Градев коментира решението пред БЛИЦ.

“Първо, аз търся и не знам да има подобно решение на съда. Ако въобще има такова, няма нищо вярно, че ЦСКА или сегашният отбор на Тимонов – Анжи, трябва да плащат на Ботев. Това са пълни глупости. Ако все пак бъде установено неправомерно прекратяване на договора му, от Ботев в най-лошия случай може да го съдят да плати 6 работни заплати – по 700 лева.

Но дори и при неправомерно прекратяване на контракта, това не означава, че следващите му договори с ЦСКА и Анжи са недействителни. Решението може да бъде обжалвано пред окръжен съд, така че сме много далеч от край на този случай”, каза Градев./БЛИЦ