Софийски градски съд официално насрочи конгрес на БФС за 12 октомври. Решението е на база искане на минимум 1/3 от клубовете в България, които се подписаха под инициираната от екипа на Димитър Бербатов подписка за свикването на извънреден конгрес.

Това искане бе отхвърлено преди няколко седмици от Изпълкома на БФС, тъй като уж били открити някои несъответствия в документацията. Съдът обаче не установи подобни несъответствия и прие искането като законосъобразно.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Искането бе внесено в съда от адвокатско дружество „Динова, Русев и съдружници“, което движи делата на екипа на Димитър Бербатов и е пълномощник на 189 футболни клуба, които са поискали извънреден конгрес.

Според решението на съда, конгресът трябва да се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК, а решението е окончателно и не може да бъде обжалвано.

По този начин стана ясно, че искането на Бербатов и неговия екип за извънреден конгрес е напълно основателно, въпреки че футболната централа отказа свикването му преди време. Ръководството на БФС вече веднъж понесе удар, след като Агенцията по вписванията отказа да обяви инициирания конгрес през март 2022 година, тъй като не бяха спазени процедурите за свикването му. Това е втори подобен удар върху сегашното ръководство БФС.