Още няколко нови футболисти започнаха проби в Етър. Това са юношата на Славия Христо Габъров, юношите на "Левски" Стойчо Недков и Людмил Леков, както и Мариян Симеонов и Красимир Китов от Спарта (Самоводене). По-рано стана ясно, че проби при "виолетовите" карат юношата на "Левски" Борис Папазов, който премина и през австрийския ЛАСК (Линц), както и Христо Марков и Александър Виолинов.

"Всички те са при нас до събота, когато ще ги видя в контролата срещу Спартак (Плевен). Единствено Христо Марков и Александър Виолинов ще получат шанс и в следващия мач с Видима-Раковски", коментира старши треньорът Велин Кефалов.

Очаква се в близките дни договор с Етър да подпише Симеон Баев. Това ще се случи, когато той разтрогне договора си с "Ботев" (Криводол).

Капитанът Петър Ванков е имал възпаление, но след прегледа при лекар е получил разрешение да започна тренировки още от днес. Мариян Генов пък е с възпалено сухожилие и ще почива още десетина дена. Утре е последният ден, в който спряганият от близо месец Марио Близнаков се очаква на стадион "Ивайло". Другият вариант за подсилване на атаката е бившият играч на Рилски спортист и настоящ на Ком-Миньор Куаме Фиделе.

Вече са уточнени нещата около първите две контроли. В събота от 14 часа Етър гостува на Спартак (Плевен), като на място ще стане ясно на кой терен ще се играе проверката. В сряда, 26 февруари, "виолетовите" приемат Видима-Раковски в Самоводене. На лагера в Сандански ще има 4 мача, като се преговаря с Локомотив (Сф), другите две проверки са с Пирин (Бл) и Вихрен, а четвъртият съперник ще бъде избран на място. Етър ще бъде в Сандански от 30 януари до 12 февруари. /БЛИЦ