Левски се раздели със Седрик Бардон. Това съобщи спортният директор на "сините" Георги Иванов-Гонзо на пресконференцията при представянето на новите футболисти. Договорът на Бардон изтича и той няма да бъде подновен. Още двама играчи, чиито контракти изтичат си събират багажа от "Герена". Единият от тях е Еньо Кръстовчев.

Гонзо представи четирите нови попълнения на Левски – Калин Щърков (идва от Чавдар Етрополе), Иво Иванов (Берое), Даниел Младенов (Пирин) и Гара Дембеле (Локо Пд). Презентацията на карето закъсня с половин час заради медицинските прегледи на Дембеле, който пристигна днес следобяд в столицата. Договорът на дългуча е за срок от 3 години, с колкото се обвързаха със "сините" още Иво Иванов и Младенов.

При представянето си Дембеле обеща да вкара много голове с екипа на новия си тим. Според него има огромна разлика в класите между Левски и досегашният му български клуб - Локомотив (Пловдив).

Георги Иванов допълни, че на "Георги Аспарухов" очаква да бъдат привлечени още двама нови играчи. В клуба чакат до петък Иван Бандаловски от Локомотив (София) да каже дали иска да премине в Левски. Търси се десен бек, като Гонзо потвърди появилите се инфомации, че един от вариантите е задържането на словака Петер Петраш.

Общо 7 са футболистите, които се завърнаха в Левски след преотстъпване в различни клубове. Игралият през пролетта под наем във Висла (Краков) Георги Христов, който е собственост на "сините", започна тренировки на "Герена". Георги Иванов обаче обяви, че на нападателя ще бъде търсен нов отбор. Преотстъпеният през миналия сезон в Локомотив (Мездра) Исмаил Иса остава в Левски. От изпадналия в "Б" група тим се завръщат още Боян Табаков, Борислав Балджийски и Александър Киров. В първото занимание участие взеха още Емил Колев, който бе във Волов (Шумен), централният защитник Мартин Димов, играл за последно в Спортист (Своге).

Наставникът Ясен Петров взе под крилото си и юношите на тима Георги Ангелов, Даниел Шмедин, Асен Георгиев, Теодор Чаворски и Павел Петков. Те ще трябва да впечатлят по време на заниманията, ако искат да останат и занапред в тима. В неделя "сините" заминават на подготвителен лагер в Правец, като групата, която Пловдивския Джанини ще подготвя там ще бъде определена в събота.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ