Ботев (Враца) стъжни още повече живота на Ботев (Пловдив) и Желко Петрович, побеждавайки с класическото 3:0 в срещата от 12-ия кръг нa efbet Лига. И трите попадения бяха вкарани от бивши играчи на "канарчетата", които сега защитават екипа на врачани. Петър Атанасов се разписа два пъти, след като преди това Даниел Генов бе открил резултата. 

В 33-ата минута Едерт Кардосо беше изгонен с директен червен картон и "жълто-черните" останаха с 10 човека. Това улесни задачата на тима на Сашо Ангелов, който надигра съперника и заслужено се поздрави с успеха. Врачани са девети в класирането с 12 точки, докато "канарчетата" остават предпоследни с едва 9 точки след 12-ия кръг. 

Toва беше четвъртата поредна загуба на Ботев (Пд) в първенството. Феновете на "канарчетата" вече не издържат и отново призоваха за махането на Желко Петрович от треньорския пост.

"Желко вън!", скандираха бултрасите по време на мача във Враца.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Голямата звезда на домакините Валери Божинов трябваше започне титуляр, което щеше да му е за първи път този сезон, но получи травма на загрявката и беше заменен от Симеон Мечев.

Избраниците на Сашо Ангелов започнаха по-активно срещата, като Доминик Янков пропусна добра възможност в началото. Ботев (Пловдив) отвърна с удар на Кристиян Димитров. Най-добрата възможност за "жълто-черните" дойде в 22-ата минута, когато Александър Тонев центрира отдясно, последва изпълнение на Лазар Марин, но Краси Костов спаси.

В 33-ата минута Даниел Генов се откъсна сам срещу Янко Георгиев, а Кардосо го фаулира на границата на наказателното поле. Съдията Николай Йорданов го изгони с директен червен картон и пловдивчани останаха в намален състав.  

Малко преди почивката рожденикът днес Валери Домовчийски пропусна изгодно положение. 

В началото на втората част Сашо Ангелов смени левия защитник Ангел Лясков с Мирослав Будинов, засилвайки нападателната мощ. Петър Атанасов влезе в 54-ата минута на мястото на Даниел Гаджев и се включи много силно. Натискът на домакините стана по-силен и в 67-ата минута Ботев (Враца) поведе. Доминик Янков подаде с глава към Петър Атанасов отдясно, който центрира към връхлитащия Даниел Генов и той реализира за 1:0. Попадението беше трето за Генов от началото на първенството в efbet Лига. 

След това домакините стигнаха до още два гола. Вкара ги Петър Атанасов, който направи 2:0 в 71-ата минута след хубаво двойно подаване с Домовчийски, а четири минути по-късно отново се разписа. Атанасов пое топката след подаване на Генов и я пусна покрай Янко Георгиев, пращайки я покрай вратаря за 3:0.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020