Спортният директор на "Левски" Георги Иванов е готов на всичко, за да изкара треньорски лиценз "ПРО", но само не и да учи. " Гонзо е опрял до услугите на журналистка, която да му помогне да изкара тапията.

Шефът в "Левски" не е от ученолюбивите, а вече стана ясно, че се е сдобил по втория начин с диплома за висше образование. Тя му е много нужна и без нея няма как да упражнява треньорската професия. Според действащия регламент на БФС лиценз за старши треньор може да се получи само срещу издържан изпит по чужд език и диплома за висше образование. Преди време Гонзо ги предоставил, след което изкара лиценз "А". От месеци "учи" за "ПРО", който е задължително да има, за да води отбор от "А" група. Въпреки това Георги Иванов известно време беше начело на "Левски" без да е изкарал тапията. От БФС обаче изтъкнаха, че това не е проблем, тъй като той е записал курсовете. Същото беше положението и с Милен Радуканов, който водеше ЦСКА, въпреки че още нямаше изкаран лиценз "ПРО". Но докато Радуканов посещава редовно лекциите и учи с огромно желание, при Гонзо нещата са на противоположния полюс. Иванов пропускал част от занятията и
 
все се оправдавал с
многото ангажименти,
 
които имал в "Левски". Така наскоро Гонзо опрял до журналистка, която била навътре с нещата. Става въпрос за работещата в електронен сайт Ивка Димитрова, която минава за една от най-секси мадамите в гилдията. За същата се говори, че е имала любовна авантюра с Дъстли Мулдер от "Левски". Ивка постоянно е по "Герена", не само за мачовете на отбора, а и за тренировките. Гонзо научил, че тя е студентка в Национална спортна академия "Васил Левски". Завързали разговор след една от тренировките на "сините" и след като разбрал, че познава всички преподаватели в НСА, я помолил за услуга. Димитрова изготвила писмена работа - проект, който изисквали от Гонзо. Той обаче не можел да се справи със задачата и заради това поискал съдействие от нея. Журналистката изготвила на Гонзо материал, който бил за отличен. Самата Димитрова на няколко пъти асистираше на лекторите по време на треньорските курсове на Георги Иванов и останалите, обучаващи се за най-висшето ниво в треньорския занаят - лиценз "ПРО".
При записването си за треньорските курсове Георги Иванов представил
 
диплома от
Техническия
университет
в Габрово
 
Архивите на висшето учебно заведение показват, че действително студент на име Георги Александров Иванов е учил задочно обучение в специалност "Публична администрация" към Стопанския факултет. Той е записан през учебната 2000/2001 г. и се дипломира на 7 юли 2006 г. с диплома №049557, Серия ТУГ-2006. Подписана му е от декана на факултета доц. д-р Анюта Николова и тогавашния ректор на университета доц. д-р Илия Немигенчев.
В Пловдив и до днес се говори, че Гонзо едва избутал средното си образование. Преди да се превърне в любимец на Сектор "Б", Иванов бил антилюбимец на бившия треньор на "Черно море" Велизар Попов. Двамата били съученици в Пловдив. Докато Попов наблягал на учението и получавал все шестици, Георги бил точно обратното - ученик под средното ниво, в чийто бележник се мъдрели и по няколко двойки. Редовен навик му било да преписва от Велизар Попов. Преди контролни и класни Гонзо и другите от четата на локомотивската школа в Пловдив, сред които били още Васил Камбуров и Иван Танчовски, се избивали кой да седне по-близо до Попов, за да върже що-годе прилична оценка. Така с чужда помощ днешният спортен директор на "Левски" едва-едва избутал средното си образование. Сега обаче той е в един от родните грандове, а ученолюбивият Попов е треньор на аутсайдера в Молдова - "Костулен".
Справка, направена в БФС, показва, че лиценз "А" на Гонзо изтича на 31 декември. Ако не завърши успешно курсовете за "ПРО",
 
Иванов остава
без каквато и
да било тапия
 
за треньор. Това лято на опреснителни курсове е бил и новият наставник на "Левски" Николай Костов. Неговият лиценз "ПРО" изтекъл, но след като се справил отлично на изпитите, му е подновен до 17 март 2013 година.
ПАВЕЛ СТАНЧЕВ/ШОУ