Организираните фенове на ЦСКА от „Трибуна Сектор Г“ излязоха с остра декларация срещу БФС и МВР заради решението вечното дерби с Левски в средата на септември да се играе на стадион „Виваков Арена – Георги Аспарухов“ без гостуваща агитка. Привържениците на ЦСКА нападнаха и мажоритарния акционер на Левски Наско Сираков с обвинението, че е успял да убие най-големя мач в България.

Както е известно, ЦСКА вчера поиска отлагане на вечното дерби, за да може най-чаканият двубой в българския футбол да се проведе пред зрители и на двата отбора. Впоследствие СТК към БФС взе решение срещата да се играе на "Герена" без фенове на гостуващия отбор, като същото правило ще важи и за мача от втория дял на шампионата, в който "армейците" ще бъдат домакин.

ДЕКЛАРАЦИЯТА НА „ТРИБУНА СЕКТОР Г“
Aрмейци,

Вчера станахме свидетели на поредното безпринципно и безпрецедентно решение в наш ущърб, касаещо предстоящото дерби през септември. БФС в абсолютен унисон с МВР решиха предстоящият мач да се играе без гостуваща публика и на Виваком Арена.

Добре планираната стратегия, реализирана и материализирана вчера, започна да се оформя още през април тази година, когато мажоритарният акционер на подуенското отроче на властта плака пред всички медии как дербито трябва да се играе задължително без гостуваща публика. Естествено тънката подробност, че първата ракета тогава бе изстреляна към нас от "Сектор А" удобно убягваше на неуважаемия господин, както и фактът, че неговото отборче беше домакин и организацията по безопасно провеждане на футболната среща беше изцяло в техните некомпетентни ръце.

Поздравления, господин Раев, успяхте да убиете най-големия мач в България! Надяваме се поне обръчите и лентите във вашето семейство да са под ваш контрол, тъй като очевидно бухалките и топките не са...

Не може да пропуснем и простите променливи БФС и МВР в това иначе сложно синьо уравнение. Докато всички знаем къде се простират точно пристрастията на първите и техния президент (извън Разград), то пасивността и отказът на вторите да охраняват дерби с гостуваща публика далеч не ни изненадва. Все пак тези хора са доста заети в момента с протести, безцелно обикаляне на софийските улици и висене в аварийните ленти на магистрали и междуградски пътища. Ще се направим, че не забелязваме играещото се с гостуваща публика пловдивско дерби така, както уважаемите господа не забелязват други интересни събития и случаи, влизащи в техните правомощия и касателство. Така е редно и удобно за всички.

Искаме да "поздравим" и отсрещната страна. Направихте всичко възможно обикновеният зрител да чуе, че сте на стадиона - нещо, което напоследък не ви се отдаваше. Скоро не сме виждали черепи или Апостола, така че всички тръпнем в очакване и със затаен дъх.

Понеже получаваме и доста съобщения за това къде и как ще гледаме мача искаме да заявим, че когато му дойде времето, всичко ще бъде обявено подробно тук, както винаги е било. Но бъдете сигурни в едно - няма да си стоим вкъщи.

ЦСКА ИЛИ УМРИ!