Военната терминология, която треньорите на ЦСКА и "Левски" възприеха преди дербито, може да се окаже по-подходяща по повод опазването на реда около мача.

Източници от полицията разкриха, че до тях е достигнала информация, че агитката на „сините" планира нахлуване на терена при негативен развой на мача, пише „Меридиан мач”.

Охраната на сектор "Б" ще бъде подсилена заради огромното напрежение, което се генерира в Левски тази седмица. „Сините" ултраси планират и шествие, което ще тръгне от кафенето на Националния фенклуб на привържениците на бул. „Тодор Александров" в 13.45 часа и ще мине по централните улици на столицата. Част от хореографията на „червените" фенове пък ще бъде взривяването на димки по време на сблъсъка.

Междувременно сблъсъците между крайни фенове на двата тима не се изчерпаха само с инцидента в квартал „Света Троица", където привърженици на "армейците" нахлуха с бухалки и тръби в заведение и пребиха запалянко от София-Запад.

Вчера се разбра, че има пострадали и от „синята" фракция South Division. Това посегателство не е останало неотмъстено. Левскари са си го върнали на привърженици на ЦСКА в центъра на столицата до паметника на Патриарх Евтимий.

Като цяло обаче от полицията, която следи контингентите с хулигани, не са допуснали сериозни инциденти и дори са провалили няколко сблъсъка, след като са били предварително информирани за покачващо се напрежение в определени райони.