Страхотен скандал е на път да разрази селекционерът на младежкия ни национален отбор Михаил Мадански. Специалистът обвини в бойкот треньора на Литекс Ангел Червенков, който не пускал нарочно младите си играчи в националната гарнитура.

“Футболистите от младежкия отбор не играят в клубовете си. Давам пример с четиримата от Литекс – близнаците Илия и Георги Миланови, Момчил Цветанов и Сашо Цветков. За последните два месеца, откакто са започнали подготовка с мъжкия отбор, Сашо Цветков има 12 минути игра. Не е нормално по време на подготвителен лагер, да пътуват до Анталия, и да играят 30 минути за цял лагер. Два месеца само са яли, пили са вода и кола, и са харчили топлата вода”, започна Мадански при пристигането си на летище София.

“Аз вече разговарях с Гриша Ганчев по този въпрос, той изцяло ме подкрепи, но каза, че не се меси в работата на треньора. Затова отидох лично при Ангел Червенков и му казах, че исках поне двама от тези четиримата да играят при мен в Албена. Той каза „Не, ще играят при мен”. А изобщо не играха.”

“БФС трябва да предприеме мерки, при това сурови. Аз ненапразно сериозно разговарям с техническия комитет, с треньорската школа, и с Емил Костадинов обсъждаме наказания за треньори, които според мен бойкотират националните отбори и проявяват всякаква липса на толерантност и колегиалност към треньорите на националните отбори. Имаме такива правомощия, и ще искаме и преразглеждане на лиценза на такива хора,” категоричен е треньорът.

„Защото те само си измиват ръцете, всеки казва националните отбори не работят, а когато дойдат мачовете, не си пускат футболистите. Ние имахме проблем с Литекс вече, и пак заради треньора, доколкото аз знам – пътувахме за официална квалификация в Босна, казват утре пускаме Георги Миланов, ние го чакаме, а той не дойде, това отношение ли е?! Имаме разбиране от страна на президента, но той казва, че е дал свобода на треньора. Треньорите от своя страна се оправдават с президентите.” 

„Но аз съм убеден, че един треньор, мислейки за развитието на своите футболисти, за развитието на националните отбори, трябва с личния си автомобил да ги докара на лагера на националния отбор, а не да ги спира,” завърши Михаил Мадански./БЛИЦ