Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев наблюдава подготовката на родните отбори в Турция и най-вече играчите, които попадат в разширения му списък за плейофите за класиране на Евро 2020. Националите се изправят срещу Унгария на 26 март в София, а при успех пак ще са домакини на победителя от Исландия и Румъния.

"Тук съм цяла седмица. Като селекционер на България с моя екип следим изявите на нашите играчи в българските отбори. А има доста от тях тук. Знаете, че ще играем много важен плейоф срещу Унгария в София. Това е много важен мач за нас. Надяваме се на най-доброто в този сблъсък. Ако победим, финалът ще е срещу Исландия или Румъния отново в София. И ще имаме шанс да отидем на финалите на европейското първенство", сподели Георги Дерменджиев пред сръбския вестник „Курир“.

Треньорът е отседнал в същия хотел, в който е настанен и отборът на Цървена звезда. Той си спомни за гостуването на Лудогорец в Белград в мач от Шампионската лига: "Атмосферата в Белград беше страхотна. Имам видео от мача и от време на време си го пускам. Не сме провокирали тогава да изгонят футболиста на Звезда".