Селекционерът на националния отбор на Литва Едгарaс Янкаускас даде пресконференция преди утрешния двубой срещу България от квалификациите за Евро 2024.

"Първите мачове на България бяха успешни. Записа загуби срещу Унгария и Черна гора, но създаде много шансове голове. Особено загубата срещу Черна гора не беше заслужена. Виждам един нлад и солиден тим. Спорен мен, вкарването на много млади момчетата е малко рисковано, тъй като те нямат опит. Вижда се обаче, че отборът има добри и талантливи играчи. Очакваме да победим утре, да зарадваме публиката. Очаквам стадионът да е пълен", каза 48-годишният специалист.

Думите му се потвърждават и от информациите, че близо 14 500 билета са продадени за 15-хилядния стадион „Дариус и Гиренас“ в Каунас. Очакванията са останалите свободни пропуски да бъдат изкупени в часовете до началото на двубоя. Припомняме, че мачът между Литва и България започва в 16:00 часа българско време на 17 юни.

Младият талант на литовския национален отбор Гвидас Гинейтис се оказа добър познат с двама български национали.

"Познавам Никола Илиев и Димо Кръстев. И с двамата съм се срещал. С Кръстев даже преди три седмици и коментирахме срещата между националните отбори. С Никола не съм говорил от миналата година. И двамата са много добри футболисти с много качества, иначе не биха били в клубовете, в които са", разказа Гинейтис.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024