Селекционерът на юношеския национален отбор на България до 19 години Ангел Стойков не скри задоволството си от представянето на тима по време на Европейското първенство в Грузия.

„Лъвчетата“ завършиха на последно място в групата си след едно равенство и две загуби, а ремито срещу Холандия ни донесе и историческа първа точка в третото ни участие на форума. 

„Успяхме да оставим добри впечатления. Надявах се на малко по-голям точков актив. Но с оглед на нивото на първенството и с оглед на изключително силната група, мисля, че момчетата се постараха и всеки даде каквото можа“, каза Стойков на летище „София“.

„За съжаление всички ключови решения бяха в наш ущърб. Изключително ми е неприятно, защото момчетата хвърлиха голям труд, но чест им прави, че в третия мач успяха също да бъдат на ниво“, добави селекционерът.

Според Стойков участието на футболистите на Евро 2017 е голям опит за тях, тъй като нивото на шампионата е доста високо.

„Това е голям опит за състезателите и за треньорите. Просто това ниво няма как да го срещнат тук в българското първенство“, сподели наставникът.

„Изключително съм щастлив и бе чест за мен да съм треньор на този отбор. Надявам се по-често да бъдем участници на финали“, заяви още Ангел Стойков.