8 млн. лева ще бъдат инвестирани в изграждането на стадион в село Крупник, община Симитли. Това разкри кметът на общината Апостол Апостолов, който е и президент на Септември (Симитли). Парите ще дойдат от спечелените от общината европейски проекти.

„До края на месеца ще започнем реконструкцията на стадиона в село Крупник. Това е проект по трансгранично сътрудничество между България и Гърция. Там ще бъдат инвестирани между 7 и 8 милиона лева и ще стане най-модерния селски стадион в България. Той ще има осветление и лекоатлетическа писта и абсолютно всички екстри. Седящите места ще бъдат около 1500. Това са реалностите и не ни трябват повече места“, заяви Апостолов.

"Вторият спечелен проект е по програмата за развитие на селските региони. Той е за реконструкция на стадиона в Симитли и е за около 10 млн. лева. Говорим за стадион английски тип със съблекални под седящите сектори. Това ще е уникално съоръжение и до края на година ще се започне работа по него и ще завършим до края на 2013 година“, допълни Апостолов.