Сенегалски нападател пристига днес на проби в “Левски”. В клуба обаче пазят упорито името му в тайна. Знае се само, че футболистът е на 22 години и преди това е играл в друга страна от Европа. Още вчера БЛИЦ ви информира, че “сините” са на финалната права с преговорите за крило, което има френски паспорт. Почти сигурно става въпрос за сенегалеца, който очакват днес в “Левски”. Футболистът ще изкара проби и тогава Гонзо ще реши дали да го задържи. Евентуалното ново попълнение може да играе еднакво добре като дясно крило и типичен нападател.

До разговорите с него се стигна, след като набелязаният камерунец Нджонго Присо се отдалечава все повече от “сините”. Крилото има голямо желание да премине в българския тим, дори се е разбрал за личните си условия. Проблем пред трансфера обаче са финансовите претенции на неговия клуб АЕК (Ларнака), който иска 300 хиляди евро. Шефовете на “Левски” преговарят с представители на АЕК вече повече от месец, но тимът от Ларнака твърдо държи на своето и не е склонен да свали нито цент от исканата сума. Така "сините" са на път да се откажат от услугите на Присо.

В София вчера пристигна гласеният за заместник на Гара Дембеле – Сьоерд Арс, който за последно е играл за втородивизионния холандски Цволе./БЛИЦ