Селекционерът на България Илиан Илиев обяви списъка с футболисти, играещи в чужбина, на които ще разчита за предстоящите първи мачове от турнира Лига на нациите през септември.

На 5 септември “лъвовете” гостуват на Беларус в унгарския град Залаегерсег, а на 8 септември са домакини на Северна Ирландия на стадион “Христо Ботев” в Пловдив.

В списъка с поканените прави впечатление присъствието на Фабиан Нюрнбергер от втородивизионния германски Дармщад. 25-годишният футболист, който може да бъде ползван като ляв бек и дефанзивен халф, е немец. Тъй като майка му е българка, това му позволява да облече екипа и на втората си родина. 

За предстояща повиквателна в националния отбор на Нюрнбергер Георги Иванов анонсира още на 12 септември 2023 г., когато беше технически директор на БФС.

Прави впечатление отсъствието в списъка на близнаците Андреа и Петко Христови, които играят съответно в Козенца и Специя, както и Лукас Петков, завърнал се през това лято в Аугсбурт след наем в Гройтер Фюрт.

ПОВИКАНИТЕ ОТ ИЛИАН ИЛИЕВ "ЧУЖДЕНЦИ"
Димитър Митов (Абърдийн, Шотландия), Симеон Петров (Шльонск, Полша), Алекс Петков (Шльонск, Полша), Валентин Антов (Кремонезе, Италия), Фабиан Нюрнбергер (Дармщат, Германия), Георги Костадинов (АПОЕЛ Никозия, Кипър), Светослав Ковачев (Ахмат, Русия), Илия Груев (Лийдс, Англия), Филип Кръстев (Цволе, Нидерландия), Кирил Десподов (ПАОК, Гърция), Мартин Минчев (Ризеспор, Турция), Георги Минчев (Юмраниеспор, Турция)

ПРОГРАМАТА НА НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК